-L6 maakt kerststalletjes in het TISJ Geraardsbergen-


Naar jaarlijkse gewoonte maken de leerlingen van L6 een kerststalletje in het TISJ Geraardsbergen. Dit gebeurt onder leiding van de leerkrachten van het TISJ.

Het Technisch Instituut Sint-Jozef (TISJ) uit Geraardsbergen slaat de handen in elkaar met onze school. Onze leerlingen brengen al voor het vijfde jaar op rij een bezoek aan hun grote broers en zussen van het TISJ. En die zijn maar wat fier dat ze de leerlingen van het 6de leerjaar een beetje wegwijs kunnen maken in hun technologische wereld. Ze maken samen een kerststal die straks kant en klaar onder de kerstboom zal prijken in menige huiskamer.

De directeurs, Luc Dendooven (TISJ) en Johan De Cooman (Sint-Lutgardis) zien het graag gebeuren. Basisscholen beschikken niet over de nodige infrastructuur om op een verantwoorde manier op technisch vlak iets te realiseren met hun leerlingen. Dit TOBO-project (Technologische Opvoeding Basis Onderwijs) biedt ons daar wel ruimschoots de kans toe. En om het eens met een “grotemensenterm” uit te leggen: het is een echte win-win situatie. De leerlingen van het 6de leerjaar kunnen zo al vroeg ontdekken dat ze meer technologie in de vingers hebben dan ze hadden durven vermoeden. Dat kan hen ook helpen om objectiever te kiezen voor een opleiding waarin ze zich kunnen ontplooien tot gelukkige volwassenen. En leerlingen van het secundair zien er een mooie kans in om hun talenten aan de buitenwereld te tonen.

Begeleidend leraar Freddy De Meyer bevestigt: “Onze leerlingen zien dit kleine project als een reële uitdaging. Dat zij hun kleinere collega’s op technisch vlak mogen bijstaan, ervaren ze als een waar succes. Zij zien samen hun know-how al na enkele uren gerealiseerd in een kleine kerststal. Straks vertrekken de leerlingen van Sint-Lutgardis met een kerststalletje onder de arm. Als je die lachende gezichtjes ziet, dat spreekt boekdelen. Onze oppertimmerman en patroonheilige Jozef zal dit zeker toejuichen.